Woede om energielabel – Telegraaf 25-01-2015

zo 25 jan 2015, 05:30

Woede om energielabel
De ergernis en woede onder huizenbezitters over het energielabel voor hun woning zijn enorm. Niet alleen verloopt de uitgifte chaotisch, maar vooral worden huizenbezitters geconfronteerd met labels die door de overheid willens en wetens te negatief worden ingeschat.
Dat gebeurt om woningeigenaren te bewegen hun huis beter te isoleren. De woordvoerder van verantwoordelijk minister Blok (Wonen) geeft toe de energielabels bewust ’aan de conservatieve kant’ in te schatten. „We willen niet dat mensen achterover gaan leunen als het gaat om energiebesparing. We willen dat ze in dubbel glas investeren, of vloerisolatie. Dat is ook goed voor de bouw.”
Bij De Telegraaf stromen de klachten over de onontkoombare betuttelingsmaatregel binnen. „Van de zotte dat bij woningverkoop het label, tegen betaling en onder dwang van een boete, definitief gemaakt moet worden. En dat label is maar tien jaar geldig. Weer een nieuw melkkoetje erbij!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>